Συμμετοχή της θεατρικής ομάδας στο 11ο μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου (2023)

1 

Η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου-ΓΕΛ Βουνάργου συμμετείχε στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που οργάνωσε ο Δήμοs Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιαs Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο 1 Μαρτίου έωs 12 Μαρτίου & από 20 Μαρτίου έωs 2 Απριλίου 2023.
Στις 10 Μαρτίου παρουσίασε την επιτυχημένη περσινή παράσταση «2020 και κάτι ψιλά» της εκπαιδευτικού του σχολείου Μπίθα Ευγενίας στο κατάμεστο από μαθητές Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου. Οι μαθητές εκτός από το ζεστό χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν και εξαιρετική κριτική από τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής στο τέλος της παράστασης.
Στο Φεστιβάλ  συμμετείχαν 19 Γυμνάσια και Λύκεια από το Αγρίνιο, την Πτολεμαΐδα, τη Γουριά, την Αλεξανδρούπολη, το Βουρνάγο, το Καρπενήσι, το Αιτωλικό, τα Φάρσαλα, τα Λεχαινά,τη Ζάκυνθο,  Κεφαλονιά, Κάτω Λεχωνίου, των Κεραμειών, της Νεάπολης, της Κομοτηνής και της Λάρισας. Στόχος του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου ήταν οι μαθητές να παρουσιάσουν το θεατρικό έργο με το οποίο ασχολήθηκαν υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών τους, να αναδείξουν την συλλογική προσπάθεια, να καλλιεργηθεί η αισθητική και η εκπαίδευσή τους ώστε μελλοντικά να γίνουν καλύτεροι θεατές θεατρικών παραστάσεων και να δοθεί το έναυσμα και σε άλλα σχολεία να ασχοληθούν με το θέατρο.
Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στις Απριλίου με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών των θεατρικών ομάδων. Τους αναμνηστικούς επαίνους των μαθητών παρέλαβαν εκ μέρους του Γυμνασίου- ΓΕΛ Βουνάργου οι υπεύθυνες καθηγήτριες Μπίθα Ευγενία και Φιλοπούλου Μαριφίλια από το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου.

Η συμμετοχή μας στη μαθητική συνάντηση θεάτρου ήταν μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας . Η τέχνη εμπνέει, ενώνει, συνδέει τους ανθρώπους, ανοίγει ορίζοντες και δίνει όραμα κυρίως στα νέα παιδιά. 

Στην Τριχωνίδα

1

Στο θέατρο

2

Δύο Βίντεο

Αναμνηστικό δίπλωμα

diploma

Τελετή, Φ1

aponomi a

Τελετή, Φ2

aponomi b

Τελετή, Φ3

aponomi c