"ΚορωνοΧριστούγεννα"

<<ΚορωνοΧριστούγεννα>>

Τα φετινά Χριστούγεννα, δεν είναι όπως τα προηγούμενα.

Όλα περιορισμένα, την παραμονή δεν θα ακούσουμε τα κάλαντα που κάθε χρόνο ακούγαμε,τα οποία μας μεταφέρουν ένα από τα πιο χαρμόσυνα γεγονότα, την γέννηση του Σωτήρα, μεταδίδοντας ελπίδα και χαρά.

Το γιορτινό τραπέζι και αυτό με λιγοστά άτομα... Κάποιοι συνάνθρωποί μας δυστυχώς δεν θα το έχουν καθόλου, γιατί αυτοί που έχουν τους χώρους εστίασης, θα είναι κλειστοί αφού  δούλεψαν μόνο για λίγους μήνες μέσα στην χρονιά, με αποτέλεσμα να μην έχουν να πάρουν τα απαραίτητα ώστε να γευματίσουν όλοι μαζί στην μεγάλη αυτή εορτή. Οι ναοί μας, μόνο με περιορισμό των 25 ατόμων με μάσκες και αποστάσεις, που τις προηγούμενες χρονιές στους Μητροπολιτικούς ναούς ήταν 700 άτομα.

Αν βοηθούσαμε όλοι τους συνάνθρωπούς μας με ό,τι έχουμε,τα πράγματα σαφώς θα ήταν καλύτερα για όλους μας, αλλά δυστυχώς πλέον επικρατεί ο εγωισμός και ο ατομικισμός  που δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανάμεσά μας, γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα ζεστό σπιτικό με ένα τραπέζι γεμάτο, από ποικιλία φαγητών.

     Δεν πρέπει όμως να χάσουμε την ελπίδα μας, διότι όπως λέμε <<πεθαίνει τελευταία>>. Πρέπει να κάνουμε υπομονή -μεγάλη λέξη στις μέρες μας- ώστε να βγούμε νικητές και όχι ηττημένοι και να προσδοκούμε όλοι ένα καλύτερο μέλλον, με επιστροφή στην κανονική καθημερινότητά μας, χωρίς περιορισμούς, για να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Χριστόπουλος Κωνσταντίνος Β2

21/12/2020