Ubuntu

Elephant parade ubuntu 1

UBUNTU σημαίνει "είμαι επειδή είμαστε"

Elephant parade ubuntu 1

άγαλμα ελέφαντα με μοτίβα ubuntu (Wikipedia)

Ανθρωπολόγος έδειξε παιχνίδι στα παιδιά μιας Αφρικανικής φυλής...
Τοποθέτησε ένα καλάθι με νόστιμους καρπούς κοντά σε κορμό δέντρου και τους είπε: Το πρώτο παιδί που θα φτάσει στο δέντρο θα πάρει το καλάθι.
Όταν τους έδωσε το σήμα εκκίνησης, έμεινε έκπληκτος που περπατούσαν μαζί, πιασμένοι χέρι χέρι μέχρι να φτάσουν στο δέντρο και να μοιράσουν τους καρπούς!
Όταν τους ρώτησε "γιατί το κάνατε αυτό όταν ο καθένας από εσάς μπορούσε να πάρει το καλάθι μόνο για αυτόν!"
Απάντησαν με έκπληξη: Ubuntu.
′′ Δηλαδή, πώς μπορεί κάποιος από εμάς να είναι ευτυχισμένος ενώ οι υπόλοιποι είναι άθλιοι;"
Ubuntu στον πολιτισμό τους σημαίνει: (Είμαι επειδή είμαστε).
Αυτή η φυλή γνωρίζει το μυστικό της ευτυχίας που έχει χαθεί σε όλες τις κοινωνίες που τις ξεπερνούν και που θεωρούνται πολιτισμένες κοινωνίες.......!! 

 

ubuntu

Σύμφωνα με την εξήγησή του, το ubuntu σημαίνει ότι είμαι, γιατί είστε. Στην πραγματικότητα, η λέξη ubuntu είναι μόνο μέρος της φράσης Zulu "Umuntu ngumuntu ngabantu", η οποία κυριολεκτικά σημαίνει ότι ένα άτομο είναι ένα άτομο μέσω άλλων ανθρώπων. Το Ubuntu έχει τις ρίζες του στην ανθρωπιστική αφρικανική φιλοσοφία, όπου η ιδέα της κοινότητας είναι ένα από τα δομικά στοιχεία της κοινωνίας. Το Ubuntu είναι αυτή η νεφελώδης έννοια της κοινής ανθρωπότητας, η ενότητα: η ανθρωπότητα, εσείς και εγώ και οι δύο.

Ο κύριος υποστηρικτής και διαμορφωτής της φιλοσοφίας του Ubuntu είναι ο Αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu. Στο βιβλίο του, «Χωρίς μέλλον χωρίς συγχώρεση», περιγράφει ένα άτομο με ubuntu ως «ανοιχτό και διαθέσιμο σε άλλους, επιβεβαιώνοντας ότι οι άλλοι… έχει μια σωστή αυτοπεποίθηση». Το ubuntu που διαθέτει αυτό το άτομο προέρχεται από το να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου.

 

UBUNTU

Το UBUNTU, είναι το όνομα μιας διανομής λογισμικού που χρησιμοποιείται από το λειτουργικό σύστημα Linux. Οι διανομές του λειτουργικού συστήματος Linux είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ό,τι θέλει μαζί τους - δωρεάν. Είναι μια ιδέα κοινής χρήσης που μπορεί να είναι ασυνήθιστη στον μυστικό κόσμο του λογισμικού υπολογιστών, αλλά εμπνέεται από τη φιλοσοφία του ubuntu.