38.ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Αρχική ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για το σχολικό έτος 2020-2021 από τον Διευθυντή του σχολείου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΝΑΡΓΟΥ

Τηλ.: 26210-51266   fax: 26210-51106

Ηλ. δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες

Κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ των γονέων/κηδεμόνων και του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου κατά την οποία γίνεται ενημέρωση για θέματα φοίτησης των μαθητών/τριών.

Το τρέχον σχολικό έτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας, η συνάντηση έγινε στις 23/09/2020 στο εξωτερικό αμφιθέατρο του σχολείου.

Κατά συνέπεια, η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να ενημερώσει κυρίως όσους κηδεμόνες δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν τότε, για σημαντικά θέματα που αφορούν τη φοίτηση, την πρόοδο και την υγεία των παιδιών σας.

 

ΩΡΑΡΙΟ:

Η πρωινή προσέλευση των μαθητών/τριών είναι στις 8.20 π.μ. και η λήξη της τελευταίας ώρας στις 13.50 μ.μ.

 

ΑΠΟΥΣΙΕΣ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ:

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών υποχρεούνται να ενημερώνουν το σχολείο αυθημερόν σε περίπτωση απουσίας του παιδιού τους.

>             Η φοίτηση χαρακτηρίζεται «επαρκής» εφόσον το σύνολο των απουσιών δεν υπερβαίνει τις 114.

>             Η φοίτηση χαρακτηρίζεται «ανεπαρκής» αν μαθητής σημείωσε πάνω από 114 απουσίες.

Μετά την συμπλήρωση 30 απουσιών ,κάθε μήνα ο υπεύθυνος καθηγητής κάθε τμήματος θα σας αποστέλλει με email σημείωμα απουσιών για την ενημέρωσή σας και εάν απαιτείται θα ενημερώνεστε και τηλεφωνικά.

Οι απουσίες δεν διαχωρίζονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Δεν λαμβάνονται υπόψη απουσίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις (σοβαρά νοσήματα, συμμετοχή σε πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις, έκτακτα επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης). Γενικά, μπορούν να ληφθούν υπόψη για δικαιολόγηση απουσίας τα δικαιολογητικά ιατρών.

 

COVID-19:

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι πυρετός και βήχας. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Μυαλγίες
  • Ρίγος
  • Πονοκέφαλος
  • Δυσκαταποσία
  • Καταβολή δυνάμεων
  • Απώλειας γεύσης ή / και οσμής
  • Ρινική καταρροή/συμφόρηση
  • Ναυτία/έμετος
  • Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

>           Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

>             Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COV1D-19 εντός του χώρου του σχολείου, το σχολείο επικοινωνεί με την οικογένεια για παραλαβή του παιδιού.

Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και

>             Eφόσον, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα για λοίμωξη COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ. Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει σε απομόνωση κατ' οίκον (εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία) σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. Σε περίπτωση θετικού μοριακού τεστ, ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνει άμεσα τον διευθυντή του σχολείου.

>             Το παιδί που είναι ύποπτο κρούσμα και για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει υποβληθεί σε έλεγχο με μοριακό τεστ μπορεί να επιστρέφει στο σχολείο 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ: α) υπάρχει εναλλακτική διάγνωση ΚΑΙ β) δεν έχει επιδημιολογική σύνδεση με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19.

Εάν πληρούνται και οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις α) και β) , η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να γίνει μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του (τον χρόνο επανόδου για τις συνήθεις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού)

Οι απουσίες μαθητών σχετικά με τον κορωναϊό καταγράφονται αλλά δεν προσμετρώνται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

1.            Αν νοσεί από COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του (με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης)

2.            Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου

3.            Μαθητής που έχει υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωναϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένει την έκδοση του αποτελέσματος,

ΜΑΣΚΑ: Η χρήση της είναι υποχρεωτική από όλους στους εσωτερικούς χώρους (στους εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική μόνο σε συνθήκες συνωστισμού). Αν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Ο καθαρισμός του σχολικού κτιρίου γίνεται από τις μόνιμες καθαρίστριες του σχολείου. Στα διαλείμματα πραγματοποιείται απολύμανση των αιθουσών και κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα των τουαλετών, κουπαστών κ.λπ.

ΚΙΝΗΤΑ: Το κινητό τηλέφωνο δεν επιτρέπεται. Οι μαθητές μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας, αν χρειάζεται, παίρνοντας τηλέφωνο από το γραφείο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ- ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:

Όλοι οι κηδεμόνες είναι υποχρεωτικό να έχουν λογαριασμούς e-mailκαι στοιχεία τηλεφωνικής επικοινωνίας κινητής ή και σταθερής. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα δηλώσουν στην διεύθυνση του σχολείου, όπως επίσης θα πρέπει και να ενημερώνουν για την τυχόν αλλαγή τους.

Παρακαλείστε να παρακολουθείτε τακτικά την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία για τυχόν ενημερώσεις από το σχολείο καθώς και την ιστοσελίδα μας: http://gym-vounarg.ilei.sch.gr

Το mail επικοινωνίας με το σχολείο είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Στην περίπτωση που απαιτηθεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αυτή θα είναι υποχρεωτική για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και θα λαμβάνετε ενημερώσεις. Συνημμένα Θα βρείτε επιστολή που αφορά ενημέρωσή σας από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα.

Για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση χρησιμοποιούνται οι πλατφόρμες του Πανελληνίου σχολικού δικτύου, e-meκαι κυρίως η e-class. Οι μαθητές θα πρέπει να ελέγξουν αν οι λογαριασμοί τους στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο είναι ενεργοί και αν όχι να φτιάξουν καινούργιους όπως επίσης και όσοι δεν έχουν λογαριασμούς είναι υποχρεωτικό να το κάνουν

Ενώ για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα webex.sch.gr. Εναλλακτικά αν χρειαστεί μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλες πλατφόρμες και εφαρμογές όπως το skype ή το zoom.

 

                                                                                                                                                                               Βούναργο 5/10/2020

                                                                                                                     ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ