Έκθεση φωτογραφίας 2015

Η φωτογραφία αλλιώς

DSC03105


Στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου και Λυκείου Βουνάργου πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας την Παρασκευή & το Σάββατο, 24 & 25 Απριλίου. Η έκθεση είναι η παρουσίαση της δουλειάς των μαθητών μας που έγινε στο πλαίσιο της διεξαγωγής του πολιτιστικού προγράμματος του Γυμνασίου Βουνάργου με θέμα «Η φωτογραφία? αλλιώς?». Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν 12 μαθητές  όλων των τάξεων του Γυμνασίου  οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας, κ. Στ. Δημοπούλου, έμαθαν τις βασικές αρχές της καλλιτεχνικής, και όχι μόνο, φωτογραφίας, γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν με επαγγελματίες του χώρου καθώς και άλλους φορείς καλλιτεχνικών ειδικοτήτων που σχετίζονται με το στήσιμο και την παρουσίαση της φωτογραφίας.
Μαζί με τα έργα των μαθητών εκτέθηκαν και παλαιά μοντέλα φωτογραφικών μηχανών μέσα από τα οποία φαίνεται η ιστορία της φωτογραφίας και η τεχνολογική εξέλιξή της.
Η έκθεση αν και είχε προγραμματιστεί να ανοίξει για το κοινό την Πέμπτη, 23 Απριλίου, λόγω της δυσάρεστης κατάστασης με τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης των σκουπιδιών ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, 24 Απριλίου.
Την επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν από τους συμμετέχοντες μαθητές του προγράμματος πλήθος κόσμου, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης, κ. Β. Δημητρέλλος, ο Υπεύθυνος Σχ. Δραστηριοτήτων, κ. Γ. Γοροζίδης, οι Σχ. Σύμβουλοι, κ. Γ. Σιακκής, κ. Μ. Κοταδάκη, κ. Π. Κοτρέτσου & κ. Μ. Παπαστόικου, αρκετοί εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, γονείς των μαθητών και κάτοικοι της περιοχής αλλά και του Πύργου καθώς και οι  μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βουνάργου με τους δασκάλους τους.
Η έκθεση παρέμεινε ανοικτή και κατά την εβδομάδα από 27 έως 30 Απριλίου.

Η αφίσα της εκδήλωσης εδώ.

Η αφίσα της εκδήλωσης στο θέατρο "Απόλλων", δημιουργία της περιβαλλοντικής μας ομάδας, εδώ.

 

DSC03100