Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2014-2015

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2014-2015

                Το Σάββατο, 27-06-2015 και στις 20.00 μ.μ. στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου και του Λυκείου Βουνάργου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2014-2015 με την παρουσίαση των δραστηριοτήτων που ανέπτυξαν μεμονωμένα και από κοινού τα δύο Σχολεία, μουσική και τραγούδια.

                Η φετινή γιορτή είχε ένα ιδιαίτερο χρώμα καθώς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25ετίας από την έναρξη της λειτουργίας του Λυκείου, (κατ? αρχάς με την μορφή Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις και στη συνέχεια ως αυτόνομο σχολείο), εκλήθησαν και παρέστησαν, ο τότε Διευθυντής του προϋπάρχοντος Γυμνασίου Βουνάργου , υπεύθυνος για τη λειτουργία των Λυκειακών Τάξεων και μετέπειτα επί σειρά ετών Διευθυντής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας, κ. Σωκράτης Μάσιας και παλαιοί μαθητές εκείνης της περιόδου οι οποίοι και έλαβαν αναμνηστικά δώρα.

Έγινε εκτενής αναφορά στο πρωτοποριακό τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν και λειτουργούν οι βαθμίδες της Δ/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο και Λύκειο) στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα με αφετηρία την εποχή της Δ/νσης του από τον κ. Μάσια.

                Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά με τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο τα οποία τραγούδησαν μαθητές του Λυκείου με την καθοδήγηση του καθηγητή του ΕΕΕΕΚ Πύργου, κ. Φώτη Παπαθεοδώρου και συνοδεύτηκαν από μουσικό σύνολο εγχόρδων. Παράλληλα έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων και άλλων δραστηριοτήτων των δύο σχολείων ενώ υπήρχε και πλούσιος μπουφές με εδέσματα που έφτιαξαν οι γονείς των μαθητών.

                Στην  εκδήλωση παρέστησαν ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Ηλείας, κ. Βασίλειος Δημητρέλλος, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, ο τιμώμενος τέως Δ/ντής Εκπ/σης, κ. Σωκράτης Μάσιας, οι εν ενεργεία Δ/ντές των δύο σχολείων κ. Χαράλαμπος Ανδρουτσόπουλος για το Λύκειο και κ. Παύλος Παγκράτης για το Γυμνάσιο, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η Δ/ντρια του 2ου Λυκείου Πύργου, κ. Ελένη Καββαδά, οι καθηγητές των δύο σχολείων, παλαιοί διευθυντές και καθηγητές σχολικών μονάδων του νομού, πλήθος γονέων, μαθητών και κατοίκων της περιοχής.

                Ειδικότερα, το Γυμνάσιο Βουνάργου στην εκδήλωση αυτή παρουσίασε τις παρακάτω δράσεις:

-          Από κοινού με το Λύκειο: εβδομάδα αθλητικών δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικών δράσεων αφιερωμένη ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία (6-10 έως 10-10-2014).

-          Ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά τις Παχυσαρκίας (24-10-2014).

-          Εορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στις 27-10-2014 με έκθεση σπάνιων επετειακών φωτογραφιών και εκτενές αφιέρωμα, που συνοδευόταν και από προβολή ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στη ζωή, τη δράση και τη θυσία της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη.

-          Την συγκρότηση και λειτουργία τα απογεύματα στο χώρο του σχολείου Σχολής Γονέων με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του ΥΠΟΠΑΙΘ από τις 20-11-2014 έως τις 15-01-2015.

-          Τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στις 23-12-2014

-          Την εορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30-01-2015 και την κοπή της βασιλόπιτας.

-          Τις δύο τηλεδιασκέψεις στις 13-11-2014 και στις 06/02/2015 με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

-          Τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης ? Αποκριών.

-          Την επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης με θέμα «Ελληνοπαιδεία και Εκπαίδευση» με καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον κ. Κων/νο Ζουράρι καθηγητή πανεπιστημίου και συγγραφέα.

-          Την επιστημονική παρατήρηση μέσω διαδικτύου και με πειραματικό τρόπο της έκλειψης του ηλίου στις 20-03-2015.

-          Την εκπόνηση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος με θέμα το «ρήγμα του Βουνάργου, σεισμικά δεδομένα, θερμές πηγές» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Χούπα Γεώργιο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια συνεργασία που εγκαινιάστηκε τη σχολική χρονιά 2013-2014 και συνεχίστηκε και φέτος με το πανεπιστήμιο Stanford στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

-          Την εκπόνηση και παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος με έκθεση φωτογραφικών έργων των μαθητών και των τριών τάξεων του σχολείου με θέμα «Η φωτογραφία?αλλιώς?» και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Στεργιανή Δημοπούλου (η έκθεση λειτούργησε στις 24 & 25-04-2015)

-          Την εκπαιδευτική επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου, υπό τον κ. Γ. Χούπα, στην Πύλο και στη Μεθώνη και την ξενάγηση των μαθητών στο Πείραμα ΝΕΣΤΩΡ του Ιδρύματος Ερευνών Δημόκριτος (28-04-2015)

-          Την εκδρομή του σχολείου στα ΤΕΙ Μεσολογγίου όπου και ξεναγήθηκαν στα ενυδρεία του τμήματος Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρησης ,στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στην Ναύπακτο.

-          Την υποδοχή και ξενάγηση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων στους χώρους και τις δραστηριότητες του Γυμνασίου στις 27-04-2015

-          Τη συμμετοχή ομάδας μαθητών του σχολείου μας στο 10ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στα Κρέστενα στις 28-04-2015.

-          Την παρουσίαση των προγραμμάτων (Περιβαλλοντικού & Πολιτιστικού) κατά την τρέχουσα χρονιά από τους μαθητές που συμμετείχαν σ? αυτά στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο στα πλαίσια ημερίδας που διοργάνωσε ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Γεώργιος Γοροζίδης, στις 16-06-2015.

Ως κοινές δράσεις με το Λύκειο Βουνάργου παρουσιάστηκαν οι παρακάτω δράσεις:

-          Οι επισκέψεις ομάδας καθηγητών και του Διευθυντή του σχολείου στα Δημοτικά σχολεία της περιοχής για να παρουσιαστούν οι δυνατότητες και οι δραστηριότητες του σχολείου στους μαθητές του Δημοτικού και τους γονείς με στόχο την ανακοπή ενός παρατηρούμενου ρεύματος μαθητικής διαρροής.

-          Η συμμετοχή των καθηγητών και του Διευθυντή του σχολείου σε συνάντηση με τους παράγοντες της Εκπ/σης Π/θμιας και Δ/θμιας, τους Δ/ντές όλων των δημοτικών, τους Σχολικούς Συμβούλους και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να παρουσιαστούν και να συζητηθούν τα πορίσματα έρευνας που εκπόνησε το ΓΕΛ Βουνάργου σχετικά με το θέμα της μαθητικής διαρροής.

-          Με πρωτοβουλία των καθηγητριών Ξένων Γλωσσών, κ. Στ. Δημοπούλου ΠΕ06 Αγγλικών (του Γυμνασίου) και κ. Μ. Φιλοπούλου ΠΕ05 Γαλλικών (του Λυκείου) και με την έγκριση των Δ/ντών και των δύο σχολείων διαμορφώθηκε και λειτούργησε αίθουσα Ξένων Γλωσσών στο ισόγειο του κτιρίου για τις ανάγκες διδασκαλίας των σχετικών μαθημάτων και στα δύο σχολεία.

-          Με πρωτοβουλία του καθηγητή Πληροφορικής, κ. Κων/νου Μοσχονά, και την έγκριση του Δ/ντή του Γυμνασίου στο οποίο ανήκει το Εργαστήριο Πληροφορικής και έξοδα της σχολικής επιτροπής, έγινε εμπλουτισμός του Εργαστηρίου με τρεις νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ:

  • -          Η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου.
  • -          Η συμμετοχή του σχολείου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (Ολυμπίας).
  • -          Η συμμετοχή μαθητών του σχολείου στους Μαθητικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού και άλλες?

    Ανάλογες δράσεις παρουσίασε στην ως άνω εκδήλωση και το Λύκειο Βουνάργου.

Δείτε εδώ την παρουσίαση.