Ελληνοπαιδεία και Εκπαίδευση

 zouraris

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η Παιδαγωγική Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα «Ελληνοπαιδεία και Εκπαίδευση» που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου Βουνάργου, στις 16/02/2015,

με ομιλητές τον Πολιτειολόγο καθηγητή του Πανεπιστημίου Vincennes-Paris και συγγραφέα Κώστα Ζουράρι και τον Σχολικό Σύμβουλο στην 3η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και Διδάκτορα Πολιτικής Φιλοσοφίας Παναγιώτη Ζεύλα.

zouraris

Την επιμορφωτική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος και παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και στελέχη της εκπαίδευσης, διοργάνωσετο Γυμνάσιο Βουνάργου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικής-Χριστιανικής Παιδαγωγικής του τμήματος Ποιμαντικής και  Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και τον Σχολικό Σύμβουλο στην 3η Εκπαιδευτική περιφέρεια Ηλείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Διδάκτορα Πολιτικής Φιλοσοφίας Παναγιώτη Ζεύλα.

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις

   Μετά το καλωσόρισμα του Δ/ντη του Γυμνασίου Παύλου Παγκράτη, που είχε και την ευθύνη συντονισμού της επιμορφωτικής συνάντησης, ο κ.Ζεύλας ανέπτυξε το θέμα «Η καλλιέργεια και ο ρόλος της κριτικής σκέψης στην Παιδεία», παρουσίασαν στοιχεία σχετικών ερευνών που εντυπωσίασαν το κοινό και μπορούν να βοηθήσουν το έργο των εκπαιδευτικών. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η ομιλία του κ. Ζουράρι, που μίλησε με θέμα  «Η έννοια της Παιδείας σε ένα διαρκώς και ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο» καθηλώνοντας τους παριστάμενους με την αμεσότητα και τη ρητορική δεινότητα του λόγου του.

   Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών ακολούθησε διάλογος.

Φωτοφραφίες από την εκδήλωση εδώ.

Ολή η ομιλία του κ. Ζουράρι & ερωτήσεις.